torsdag 14 november 2013

Varje dag lite bättre...

Det är en devis som vår kommunchef ofta lyfter. Och det gäller i högsta grad för kommunikationsenhetens arbete. För varje dag som går kristalliseras vad det är vi gör och ska göra. Delar fogas samman och någon form av bild tar form.

För att vara lite mer konkret. Bland mycket annat den här veckan har vi diskuterat fysiska kanaler. Finns det kommunala affischeringsställen? I så fall under vilken förvaltning? Borde det inte finnas åtminstone några centrala informationstavlor från kommunen och en gemensam distribution i egen regi för allmänna och på förväg bestämda affischeringsställen? Jo, det borde det naturligtvis. Och delvis finns det redan i dag. Men som med så mycket annat så finns inget centralt grepp på det. Varför? Därför att det har fram tills modern tid inte funnits någon kommunikationsenhet som kunnat ta ett grepp om det.

Ambitionen är att ha cirka ett trettiotal affischeringsplatser runt om i kommunen och tre centrala informationstavlor: En i Hallstahammar, en i Kolbäck och en i Strömsholm. Dessa kan fungera som mötesplatser och informationscentrum även i kristider. Rondering sker en gång i veckan och är öppen även för föreningar och andra evenemang. Kanske kan den skötas i kommunens egen regi av omsorgen. Eventuellt kan informationstavlorna också utrustas med tv-skärmar med rullande information som styrs från centralt håll. Utrustningen finns, i alla fall delvis.

För att göra en omelett måste man knäcka ägg, heter det ju. Och säkert kommer invanda mönster och rutiner bjuda ett visst motstånd. Men det är bara att kämpa på. Varje dag lite bättre...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar